Med hjerte for diabetes type 2

Finn ditt hjerte og send oss ditt “hidden heart”- de gjemmer seg overalt i hverdagen. Se dette flotte fotogalleriet for inspirasjon som oppdateres hver måned med de beste bidragene. Send inn ditt bilde.

Diabetes – Med hjerte for diabetes type 2|Boehringer Ingelheim

Pasienthistorie fra hverdagen

Diabetes og hjerte- og karsykdom følges ofte hånd i hånd, og denne sammenhengen kan være farlig. Denne pasienten har her beskrevet sin historie med hjerte- og kar sykdom og diabetes. Det er viktig å øke kunnskap om denne sammenhengen, for fortsatt er det mange som ikke oppnår god nok sykdomskontroll etter f.eks. et hjerteinfarkt, ifølge denne studien. Heldigvis er det mye pasient og lege kan gjøre for god behandling og dermed forebygge risiko for senkomplikasjoner som f.eks. hjerte- og kar sykdom1.

Hvorfor har vi hjerte for diabetes?

Boehringer Ingelheim ønsker å bidra til at flere får god kunnskap om diabetes og er engasjert i fremskritt som kan bidra til å bedre kontroll av diabetes og unngå hjerte- og karsykdom eller andre senkomplikasjoner. Her ser du hvorfor vi vil være dedikert til diabetes og hjerte- og karsykdom i årene som kommer.

 
Referanser
  1. Gæde P, Oellgaard J, Carstensen B et al. Diabetologia (2016) 59:2298