Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Boehringer Ingelheim Norway KS
(heretter kalt “Boehringer Ingelheim”, “vi”, “vår”, “oss”) behandler dine
personopplysninger på dette nettstedet. Personopplysningene dine vil utelukkende bli
behandlet i samsvar med gjeldende lovgivning (dvs. den europeiske
personvernforordningen – GDPR).

1. Bruk av personopplysninger og rettslig grunnlag

1.1 Kontaktskjema og andre forespørsler
Vi behandler personopplysningene dine for å levere til deg de avtalte eller forespurte
tjenestene på dette nettstedet:

  • hvis du registrerer deg og logger på 
  • hvis du deltar på opplæringskurs eller arrangementer
  • hvis du sender oss forespørsler om produkter eller mulige bivirkninger

Det rettslige grunnlaget for behandling er artikkel 6 (1) b) i personvernforordningen, og
artikkel 6 (1) c) i personvernforordningen hvis du sender informasjon om mulige
bivirkninger (se avsnitt 6 for spesifikk informasjon om bivirkninger).
1.2 Loggdata
Når du bruker nettstedet, blir enkelte opplysninger, inkludert data sendt av nettleseren
(f.eks. IP-adresse, type informasjonskapsler, forrige nettsted, klokkeslett og dato, vist
innhold) lagret midlertidig. Vi bruker disse opplysningene for å gjøre det mulig for deg å
besøke nettstedet vårt og, ved behov, å gjennomgå og utøve våre og tredjeparters
rettigheter ved skade eller overtredelse av lovbestemmelser, bruksvilkårene våre og
rettighetene til tredjeparter. Rettslig grunnlag er artikkel 6 (1) b) i
personvernforordningen. Loggfilene vil bli lagret så lenge det er nødvendig for
behandlingsformålet, i prinsippet ikke lenger enn 14 dager.
1.3 Informasjonskapsler og lignende teknologier
Vi bruker informasjonskapsler (små tekstfiler som lastes ned på nettleseren din) og
lignende teknologier, som pikselkoder, nettsignaler og gjennomsiktige GIF-filer (lagt til
nettstedet), heretter kalt “informasjonskapsler”. I det neste avsnittet beskriver vi de
ulike kategoriene av informasjonskapsler. 
1.3.1 Nødvendige informasjonskapsler
Nødvendige informasjonskapsler kreves for at nettstedet skal fungere skikkelig. Disse
informasjonskapslene gjør at nettstedet kan brukes, ved at de leverer grunnleggende
funksjoner som sidenavigering, tilgang til sikre områder på nettstedet og
språkinnstillinger. Du kan ikke velge bort denne typen informasjonskapsler, på grunn av
deres betydning for nettstedets funksjonalitet. Vi baserer behandlingen av slike

personopplysninger på artikkel 6 (1) b i personvernforordningen, for å kunne levere våre
tjenester i henhold til avtale. 
 
De nødvendige informasjonskapslene vi bruker på dette nettstedet, omfatter
informasjonskapsler som:

  • finner ut om en besøkende bruker Java Script 
  • lar den besøkende motta nettstedinnhold fra en av flere servere når vedkommende
    ​surfer på nettstedet
  • fastslår om en bruker har samtykket til bruk av informasjonskapsler i banneret for
    informasjonskapsler
  • opprettholder brukerens status for alle sideforespørsler

Lagringstiden til de nødvendige informasjonskapslene varierer fra den aktuelle økten og

opptil ett år. 

1.3.2 Informasjonskapsler for optimalisering av nettside
Basert på ditt samtykke (art. 6 (1) a i personvernforordningen) bruker vi
informasjonskapsler som gjør nettstedene våre mer effektive og som gjenkjenner
enheten din ved nye besøk, for å innhente informasjon og statistikk om din bruk av
nettstedet. Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykket uten negative konsekvenser og
med virkning framover i tid. Ønsker du å gjøre det, kan du endre innstillingene dine her. 
 
Vi bruker følgende tjenester fra tredjeparter: 

Adobe Analytics (Omniture) 
Så lenge du samtykker til det, bruker vi informasjonskapsler fra Adobe Analytics, en
nettanalysetjeneste som leveres av Adobe Systems Software Ireland Limited (“Adobe”).
Adobe Analytics bruker informasjonskapsler på vegne av Boehringer Ingelheim for å
analysere all trafikk og bruksmønstre. Informasjonskapslenes lagringstid varierer fra den
aktuelle økten og opptil ett år. IP-adressen som samles inn av informasjonskapslene,
anonymiseres før den geolokaliseres. I tillegg blir den erstattet av en generisk IP-
adresse. Adobe vil ikke knytte IP-adressen din til annen informasjon som ivaretas av
Adobe. Du kan forhindre at Adobe innhenter og bruker informasjon (informasjonskapsler
og IP-adresse) ved å benytte alternativene på http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html
eller ved å endre innstillingene dine her. 
 
 
Google Analytics
Dette nettstedet bruker Google Analytics, en nettbasert analysetjeneste fra Google, Inc.
(«Google»). Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan
brukere benytter nettstedet. Hvis du befinner deg i EU eller EØS, vil IP-adressen din bli
forkortet av Google før den overføres til USA. I unntakstilfeller kan det hende at din
fullstendige adresse vil bli sendt til en Google-server i USA og forkortet der. Google har
selvsertifisert sin overholdelse til Privacy Shield-rammeverket mellom EU og USA. På
vegne av Boehringer Ingelheim vil Google bruke denne informasjonen i det formål å
samle rapporter om nettstedsaktivitet og gi andre tjenester forbundet med
nettstedsaktivitet og Internettbruk. IP-adressen som sendes fra nettleseren din som en
del av Google Analytics, vil ikke bli knyttet til andre opplysninger ivaretatt av Google.
Analysene hjelper oss med å forbedre tjenestene våre.  Lovmessig grunnlag er artikkel 6

(1) f) GDPR. Du kan forhindre at opplysninger (inkludert IP-adressen din) som genereres
av informasjonskapselen, overføres til Google hvis du laster ned og installerer denne
plugin-modulen for nettleser.
Informasjonskapsler knyttet til denne tjenesten lar oss for eksempel: 

  • Opprette unike bruker-ID-er og spore besøk på tvers av våre ulike domener.
  • Finne ut om informasjonskapsler er aktivert.
  • Hente statistikk om brukerens besøk på nettstedet.
  • Identifisere tid (i dager) mellom to besøk av samme besøkende.
  • Finne ut antall besøk for en enkelt bruker.

1.3.3 Informasjonskapsler for markedsføring
Vi bruker informasjonskapsler for markedsføring, som gjør at vi kan følge brukere til
andre nettsteder for å vise annonser som er relevante og interessante for den enkelte
brukeren. Denne behandlingen er basert på ditt samtykke (art. 6 (1) a i
personvernforordningen). Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykket med virkning
framover i tid og uten negative konsekvenser, ved å endre innstillingene dine via denne
lenken.
 
Vi bruker følgende tjenester fra tredjeparter:
 
Facebooks Egendefinert publikum og Instagram (piksel):
 Vi bruker grunnversjonen av Facebook-pikselen for å vise deg målrettede annonser fra
oss og tredjeparter på Facebook- og Instagram-plattformene. Facebook og Instagram
drives av Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2,
Irland ("Facebook").
Til dette formålet gir vi Facebook informasjon om din aktivitet på nettstedet vårt og noen
andre personopplysninger (som din piksel-ID og Facebook-informasjonskapsel) via en
piksel. Disse opplysningene omfatter, men er ikke begrenset til, såkalte http-hoder (f.eks.
din IP-adresse og informasjon om nettleseren din) og klikkinformasjon fra nettstedet vårt
(dvs. hvilke knapper du har klikket på, beskrivelse av dem og hvilke nettsider du har
besøkt). På denne måten kan brukere av nettstedet vårt få se interessebaserte annonser
("Facebook-annonser"/"Instagram-annonser") når de besøker Facebook, Instagram eller
andre nettsteder som også bruker denne funksjonen. På den måten kan vi gjøre
nettstedet vårt enda mer interessant for deg.
 
Ved hjelp av markedsføringsverktøy oppretter nettleseren din automatisk en direkte
forbindelse med Facebook-serveren. Vi kan ikke påvirke omfanget eller videre bruk av
opplysningene som samles inn av Facebook ved bruk av pikselen. Ved å integrere
Facebook-funksjonen Egendefinert publikum får Facebook informasjon om at du har
besøkt og sett på et av våre nettbaserte tilbud, eller de får beskjed om at du har klikket
på en annonse som er vist av oss. Hvis du er registrert på en av Facebooks tjenester,
kan Facebook kople dette besøket til den private kontoen din. Selv om du ikke er
registrert på Facebook, eller du ikke har logget deg inn, er det en mulighet for at
leverandøren kan identifisere og lagre IP-adressen din og andre identifikatorer.

Facebook-pikselen gjør at vi kan måle, evaluere og optimalisere effekten av Facebook-
annonser for statistikk og markedsundersøkelser. Vi mottar kun anonyme rapporter fra
Facebook.
 
For påloggede brukere er det også mulig å deaktivere Facebook-funksjonen
Egendefinert publikum på  www.facebook.com/settings/. For mer informasjon om hvordan
Facebook samler inn og behandler disse opplysningene, og om dine rettigheter og
valgmuligheter knyttet til personvern, se Facebooks personvernerklæring
( https://www.facebook.com/privacy/explanation ). Du kan til enhver tid trekke tilbake
samtykket til bruk av Facebook-pikselen med virkning framover i tid ved å følge denne
lenken:  https://www.facebook.com/login.php?next=https://www.facebook.com/ads/prefer
ences/?entry_product=ad_settings_screen
. For å gjøre det må du være pålogget
Facebook eller Instagram. Du finner mer informasjon om Facebooks behandling av
personopplysninger her: www.facebook.com/about/privacy.

Twitter (konverteringssporing):
Vi har også lagt inn Twitters remarketing-funksjon på nettstedet vårt. Den leveres av
Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Med
Twitters remarketing-funksjon kan vi vise deg reklameannonser basert på dine interesser
på Twitter-plattformen. Til dette formålet bruker Twitter såkalte koder eller tagger. Denne
koden brukes til å registrere besøk på nettstedet vårt og bruksdata (f.eks. alle
interaksjoner knyttet til annonsene som vises, som klikk på lenker, retweets og likes) på
en anonymisert, ikke-personlig måte. Hvis du deretter besøker Twitter, vil det vises
integrerte annonser basert på dine interesser. Twitter vil da motta informasjon fra
nettleseren din om at du har besøkt nettstedet vårt via enheten din. Hvis du er registrert
på en av Twitters tjenester, kan Twitter kople besøket til kontoen din. Selv om du ikke er
registrert på Twitter, eller du ikke er pålogget, er det mulig at leverandøren kan
identifisere og lagre IP-adressen din og andre identifikatorer. Informasjonen som kodene
genererer om din bruk av tjenestene våre, overføres til en Twitter-server i USA og lagres
der. 
Mer informasjon om hvordan du kan deaktivere denne funksjonen på Twitter finner du
her:  https://help.twitter.com/de/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads. Mer
informasjon om Twitters behandling av personopplysninger finner du her:
https://twitter.com/de/privacy.

LinkedIn (Insight Tag):
Vi bruker også konverteringssporing på nettstedet vårt, med LinkedIns Insight Tag, et
verktøy fra LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland. Til dette
formålet er LinkedIns Insight Tag integrert på nettstedet vårt, og det er plassert en
informasjonskapsel av LinkedIn på enheten din. LinkedIn får beskjed om at du har
besøkt nettstedet vårt, og innhenter IP-adressen din. Tidsstempler og hendelser, som
sidevisninger, lagres også. Det gjør at vi kan evaluere bruken av nettstedet vårt
statistisk, for å kontinuerlig forbedre det. Vi få blant annet informasjon om hvilken
LinkedIn-annonse eller hvilken interaksjon på LinkedIn som sendte deg over til nettstedet
vårt. Dette gir oss bedre kontroll over hvordan annonsene våre vises.
Du finner mer informasjon om konverteringssporing
her:  https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/67595/linkedin-conversion-
trackingubersicht
. Vær oppmerksom på at LinkedIns opplysninger kan bli lagret og
behandlet slik at en forbindelse til den respektive brukerprofilen er mulig, og at LinkedIn

kan bruke opplysningene til egne annonseringsformål. Du finner mer informasjon i
LinkedIns personvernerklæring her:  https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Du
kan forhindre at LinkedIn analyserer brukeratferden din og viser interessebaserte
anbefaler, her: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

Shariff-løsning for sosiale medier
Vi har lagt til knapper for ulike sosiale medieplattformer (Facebook, Twitter, YouTube,
LinkedIn, Instagram og Pinterest) på nettstedet vårt. Når du klikker på en av knappene,
blir du sendt videre til bedriftssiden vår på den respektive plattformen. For å ivareta ditt
personvern har vi integrert den såkalte Shariff-løsningen: Det er kun hvis du klikker på
knappen til en av de sosiale medie-leverandørene (f.eks. Facebook) på nettstedet vårt,
at nettleseren din oppretter en direkte forbindelse til den respektive leverandørens
servere, som kan være plassert i USA. Hvis du er logget inn på brukerkontoen din hos
den respektive leverandøren, kan profildataene dine suppleres med informasjon som
innhentes om din bruk av innholdet vårt. Hver enkelt leverandør er ansvarlig for
behandlingen av dine personopplysninger. Mer informasjon om behandling av
personopplysninger finner du på nettstedet til de ulike leverandørene.
1.4 Andre formål for behandling av dine personopplysninger
Vi behandler dine personopplysninger for å:

  • ivareta våre berettigede interesser, som:
    (i) å oppfylle en forretningsavtale (f.eks. omstilling, salg eller overføring av ressurser,
    fusjon); og
    ii) å verne våre rettigheter og eiendommer, håndheve våre bruksvilkår og juridiske
  • merknader, og for å fastsette, gjøre gjeldende og forsvare rettskrav.
    å oppfylle våre rettslige forpliktelser, rettsavgjørelser og andre bindende avgjørelser.
  • med ditt samtykke til andre formål, for eksempel abonnement på et nyhetsbrev. I
    dette tilfellet kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt.

2. Overføring av personopplysninger

Vi kan dele personopplysninger med tredjeparter.
2.1 Rapporteringsplikt overfor tilsynsmyndighet og utøvelse av rettigheter 
Vi kan dele personopplysninger knyttet til legemiddelovervåkning, som beskrevet i avsnitt
6. 
 
For å verne våre rettigheter eller rettighetene til tredjeparter kan vi også formidle
opplysninger til rettighetshavere, konsulenter og myndigheter i samsvar med
lovbestemmelser.
2.2 Serviceleverandør 
Vi benytter tjenesteleverandører for å behandle personopplysningene dine til formålene
beskrevet i denne personvernerklæringen. Disse tjenesteleverandørene behandler kun
opplysninger på våre vegne, i samsvar med våre instruksjoner og under vår kontroll i
samsvar med denne personvernerklæringen.
 
En av disse tjenesteleverandørene er Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6
River-walk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Irland, og tjenestene de leverer er
data- og nettanalysetjenester. 

2.3 Boehringer Ingelheims selskaper
Som en del av et globalt konsern involverer vi andre Boehringer Ingelheim-selskaper
som støtter oss i databehandlingen. Disse konsernselskapene behandler opplysninger
utelukkende til formålene oppgitt i denne personvernerklæringen.
2.4 Overføring av opplysninger til mottakere utenfor EU
Noen av disse tjenesteleverandørene og Boehringers selskaper behandler
personopplysninger utenfor EU. I slike tilfeller sikrer vi et tilstrekkelig nivå av personvern
for å overholde europeisk lovgivning (normalt via standard kontraktklausuler publisert av
EU-kommisjonen).

3. Personvernerklæring for legemiddelovervåking

Hvis du rapporterer om bivirkninger, eller annen informasjon som er relevant for
legemiddelovervåking, knyttet til et Boehringer Ingelheim-produkt, vil disse
opplysningene utelukkende brukes og deles til legemiddelovervåking.
(Legemiddelovervåking omfatter å fange opp, vurdere, forstå og forebygge bivirkninger
eller andre problemer forbundet med legemidler.) 
 
Alle meldinger vil bli delt med Boehringer Ingelheim International GmbH, som drifter
databasen for global legemiddelovervåking.
 
Boehringer Ingelheim er forpliktet til å melde all relevant informasjon om
legemiddelovervåking til helsemyndigheter over hele verden (inkludert land som kan ha
et annet nivå for vern av personopplysninger enn EU). Rettslig grunnlag: Artikkel 6 (1) c);
for overføringer utenfor EU: artikkel 6 (1) f) og artikkel 49 (1) e) i personvernforordningen.
 
Meldingene inneholder nærmere informasjon om hendelsen, men kun begrensede
personopplysninger:

  • Med hensyn til pasienter inneholder meldingen kun oppgitt alder, kjønn og initialer,        men aldri pasientens navn. 
  • Med hensyn til enkeltpersoner som melder om bivirkninger, inneholder meldingen          oppgitt navn, yrke (f.eks. lege, farmasøyt), initialer eller adresse, e-post og
    telefonnummer. Kontaktinformasjonen er påkrevd for at vi skal kunne følge opp
    melderen og få god og fullstendig informasjon om bivirkninger. Hvis melderen ikke
    ønsker å oppgi sin kontaktinformasjon til Boehringer Ingelheim eller myndighetene,
    oppgis «Personvern» i melderens navnefelt.

Når opplysningene dine deles med andre Boehringer Ingelheim-selskaper,
forretningspartnere eller tjenesteleverandører utenfor EU, sørger vi for tilstrekkelig vern
om personopplysningene dine.
 
Siden meldinger om bivirkninger er viktige av hensyn til folkehelsen, oppbevares
meldingene i minst 10 år etter at produktet er trukket tilbake fra det siste landet hvor
produktet ble markedsført.  

 

4. Sletting

Boehringer Ingelheim lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for
behandlingsformålet, som hovedsakelig er anskaffelsen av tjenestene våre som du har
forespurt. Dette betyr for eksempel at vi sender deg nyhetsbrev, forutsatt at du ikke har
stanset abonnementet, eller at vi oppbevarer dine brukerkontoopplysninger (pålogging,
yrke, navn osv.) så lenge du har en brukerkonto hos oss. 
 
Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for det spesifikke,
forretningsmessige formål eller det formålet opplysningene ble samlet inn for. Hvis du
trekker tilbake samtykket, sletter brukerkontoer eller motsetter deg behandling av dine
personopplysninger, vil vi slette de innsamlede personopplysningene i løpet av rimelig
tid. 
 
I enkelte tilfeller er vi pålagt å beholde personopplysninger for å overholde lovfestede
lagringsperioder (f.eks. i forbindelse med legemiddelovervåking). I slike tilfeller sørger vi
for at opplysningene dine kun blir brukt for å oppfylle lagringsplikten, og ikke for noen
andre formål.

5. Dine rettigheter

Med forbehold om begrensninger i gjeldende lovgivning, har du rett til innsyn, retting,
sletting, begrensning av behandling, og dataportabilitet av dine personopplysninger,
samt rett til å motsette deg automatiserte, individuelle avgjørelser.
 
Du har også rett til å trekke tilbake samtykket ditt til enhver tid.
 

Rett til å protestere:
 
Når behandlingen av dine personopplysninger er basert på våre berettigede interesser,
kan du til enhver tid motsette deg denne behandlingen. I slike tilfeller vil vi ikke lenger
behandle personopplysningene dine, med mindre våre interesser har forrang. Du kan til
enhver tid protestere mot at personopplysningene dine benyttes til direkte
markedsføringsformål. Du kan også motsette deg behandling av dine
personopplysninger med sikte på overføring til myndigheter utenfor EU, som beskrevet
ovenfor i avsnitt 6 for legemiddelovervåking, med mindre Boehringer Ingelheims
interesser har forrang.
 
Forespørsler og eventuelle spørsmål knyttet til behandling av dine personopplysninger
kan sendes til:
 
Boehringer Ingelheim Norway KS
– Personvernansvarlig –
Postboks 405
1373 Asker, Norge
E-post:  george.atie@boehringer-ingelheim.com

Hvis du fortsatt er i tvil om behandlingen av dine personopplysninger, kan du ha rett til å
inngi klage til tilsynsmyndigheten i landet ditt eller til personvernansvarlig hos BI:
 
Datatilsynet
P.O. Box 8177 Dep., 0152 Oslo
\+ 22 39 69 00 
postkasse@datatilsynet.no
www.datatilsynet.no

Siste Oppdatering: Desember 2020